Sasvim običan petak

07 Jun 2013 11:10
Tags

Back to list of posts

Da, došao je još jedan petak i za nas SEO stručnjake kao i za sve Vas koje oupće ne zanima kako nastaju web stranice niti kako su se našle u rezultatima pretrage koju ste uradili. Tako je u biti i sa ovim člankom koji upravo čitate, našli ste ga u Google rezultatima pretraga a kratki sažetak Vas je zainteresirao da kliknete dalje i započnete čitati moj blog.
A ne znate Vi kako je dosta truda proizašlo da bi ovaj blog oupće nastao. Faze su vjerojatno išle ovako nekako:

  1. Prije nekoliko godina je registrirana domena wikidot.com, ako Vas baš zanima kad pogledajte Who is data
  2. Zatim je tim stručnjaka podesio hosting i započeo dizajn i programiranje. Nakon ovog koraka stranice su dobile izgled koji sad vidite. Lijepo zar ne?
  3. E da, onda dolazi taj korak, jako bitan a ne vidi se nigdje na stranici a radi se o Google SEO optimizaciji. SEO optimizacija je niz radnji: odabir ključnih riječi, on site optimizacija, link building… koji su doveli do toga da se wikidot.com visoko rangira prvenstveno u Google.com a onda i u drugim tražilicama.
  4. Prošle su godine duge, brdo postova je objavljeno i jednog oblačnog petka ja sam poželio svoju riječ plasirati širim masama. Zapitao se kako, malo guglao i naišao na wikidot.com
  5. Nekoliko kratkih postavki i eto već pišem a ni ne znam kako ću završiti moj prvi post.

Sad otprilike imate neko predznanje kako u biti nastaju web stranice te kako dolazi do toga da Vam Google baš ovaj članak pokazuje kao rezultat pretrage onoga što Vas zanima.

Nadam se da sam Vam barem malo razjasnio neke Vama životno nebitne informacije :)

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License